Het team achter het platform
Ontdek de missie, het team en het verhaal achter Maplix.

Onze missie

Onze missie is al sinds dag één hetzelfde gebleven: een veiligere en duurzame mobiliteit mogelijk maken.

Tijdens de COVID lockdown in 2020 nam het woon-werk verkeer sterk af en mensen gebruikten massaal duurzamere vervoersmiddelen. Toen werd nogmaals duidelijk dat dit dé toekomst van stedelijke en suburbane mobiliteit is, en dat het beleid en de infrastructuur hierop aangepast moest worden. Maar de juiste beslissingen maken, bleek voor lokale overheden niet altijd even eenvoudig en vanzelfsprekend.

Enter Maplix 🚀!

Sustainable mobility Brussels
Maplix team origin story

Ons verhaal

Maplix is in 2020 gestart vanuit een eenvoudige stelling: mobiliteit is een ruimtelijk probleem, dus om burgers optimaal te kunnen betrekken zijn er kaarten nodig. Omdat fysieke bijeenkomsten met grote papieren kaartafdrukken slechts een beperkt aantal burgers bereikt, kwam al snel het idee om een ruimtelijke enquêtetool te ontwikkelen. Hierdoor konden burgers op een betere manier bevraagd worden over hun mobiliteitservaringen.

Na verschillende projecten bij meer dan 30 Vlaamse steden en gemeenten, werd duidelijk dat er bij vele lokale besturen nood was aan een meer gestructureerde en gecentraliseerde aanpak bij het ontwerpen van een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Daarom is het platform verder uitgegroeid tot een all-in-one mobiliteitsmanagement platform voor lokale en regionale overheden. Naast een gestandaardiseerde burgeraanpak, werd het gehele proces van dataverzameling tot implementatie geoptimaliseerd en gecentraliseerd, waardoor overheden hun mobiliteitsbeleid vlotter kunnen beheren.

Maplix founding team

Onze waarden

Onze bedrijfscultuur is gebaseerd op drie pijlers:

Ondernemen

Transparantie

Impact

Als kleine organisatie is het noodzakelijk dat elk teamlid initiatief neemt, de handen durft vuil te maken en niet bang is om fouten te maken. Ondernemen zit in ons DNA, en dat is zichtbaar door de hele organisatie.

Om te "ondernemen binnen de onderneming" is transparante communicatie onmisbaar. We nemen elk teamlid mee in de werking van het bedrijf en houden onze structuur zo horizontaal mogelijk.

Ten slotte is het voor ons van noodzakelijk belang dat alles wat Maplix bereikt een positieve sociale en ecologische impact heeft. We willen innoveren, de status-quo challengen en op die manier de wereld een duurzamere toekomst geven.

Ons team
Team member
Cedric
Chief Exective Officer
Co-Founder
Team member
Anke
Chief Product Officer
Co-Founder
Team member
Casper
Chief Technology Officer
Co-Founder

Word jij onze nieuwe collega?

Zin om een jong, dynamisch bedrijf te joinen en zo een impact te maken op de samenleving en het klimaat? Aarzel dan niet om onze vacatures te bekijken of contact met ons op te nemen!

Bekijk onze vacatures
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo

en 30 andere lokale besturen

zetten Maplix al in voor hun mobiliteitsbeleid