Dit is Anke: Co-founder en Mobiliteitsexpert bij Maplix

Anke is een van de oprichters en het creatieve brein achter het Maplix-team. Haar vaardigheden gebruikt ze met plezier in haar rol als Product Manager binnen het Maplix-team. Zo is Anke verantwoordelijk voor het plannen van de ontwikkeling van de Maplix software. Of met andere woorden: ze wijst onze ontwikkelaars in de juiste richting. Anke is daarnaast ook het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en deelt graag ideeën over interessante mobiliteitsonderzoeken met hen. Na een onderzoek duikt Anke met haar collega’s mee in de geo-data om er interessante inzichten uit te halen. Onofficieel zou je haar eigenlijk een manusje-van-alles kunnen noemen 😉. Benieuwd naar wat Anke in haar vrije tijd doet, wat haar favoriete foto is, of welke fobieën ze heeft? Blijf dan vooral verder lezen.

Favoriete quote:

“Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek.”  – Barack Obama

1. Wat vind jij het leukste deel van je job?

Da’s een makkelijke: de voldoening die ik uit mijn werk haal en de vrijheid die ik heb. Er zijn eigenlijkgeen grenzen aan mijn ambitieuze ideeën en creativiteit (of gekheid, zoals onze ontwikkelaars het misschien noemen) bij het ontwerpen van de toekomst van ons platform of het ontwikkelen van projecten met onze klanten. Dat is echt waarvoor ik geboren ben. Bovendien voelt het als een enorm voorrecht om mijn grootste passies te kunnen samenvoegen in mijn dagelijkse bezigheden: geografie, onderzoek, data-analyse en mobiliteit. We zijn begonnen met de ontwikkeling van het Maplix platform tijdens de coronapandemie, gebaseerd op onze eigen ruimtelijke onderzoeksbehoeften in onze dagelijkse jobs destijds. Ik was dus eigenlijk de allereerste klant van ons eigen product! Daardoor was ik als eerste helemaal overtuigd van de waarde van ons product, en weet ik als geen ander hoe steden, gemeenten en onderzoekers ons product op de meest passende manier kunnen implementeren. Het geeft me enorm veel voldoening om anderen nu te helpen, te ondersteunen en te inspireren. En ja, ik noem Maplix graag mijn 'corona-baby' 😉. Ze worden zo snel groot.

2. Wat doe je zoal buiten de werkuren?

Als ik niet aan het werk ben, zoek ik graag de rust en stilte op. Alleen of omringd door mijn huisdieren kan ik mijn batterijtje het allerbest opladen. Ik doe dit op verschillende manieren, zoals lange loopsessies langs het Brusselse kanaal, een boek lezen inde tuin of een uitstapje naar de zee. Daarentegen hou ik ook van de drukte van de stad Brussel en ben ik al-tijd enthousiast om nieuwe veggie restaurantjes te ontdekken of een zonsondergang mee te pikken.

3. Heb je huisdieren?

Absoluut! Ik woon samen met 2katten, Eugene en Odette, en 2 honden, Basile en Pacha. Wie mij goed kent weet dat mijn huisdieren veel (lees: alles) voor me betekenen. De oprechte en onvoorwaardelijke liefde die je van hen krijgt is zo’n mooi gegeven. Het maaktons klein gezinnetje ongelooflijk warm en wat is het telkens een feest om bij hen thuis te mogen komen. Ze maken ons huisje echt een thuis.

4. Wat was je favoriete vak op school?

Geografie natuurlijk. Hoe cliché het ook mag klinken, het is wel echt waar. Ik ben altijd al gefascineerd geweest over de interactie tussen de mens en haar omgeving, en de rol van 'locatie' hierbij. Mensen vergeten vaak dat elke gebeurtenis, persoon en object op deze planeet een driedimensionale locatie heeft. Die dimensie kan zo slim worden gebruikt om onze wereld beter te begrijpen. Voor mij is het begrijpen van locatie-wetenschap de sleutel tot een holistisch begrip van onze samenleving en de weg richting een duurzame toekomst.

5. Hoe ziet je perfecte vakantie er uit?

Ik zou altijd kiezen voor een actieve vakantie. Ik vind het heerlijk om mijn wandelschoenen aan te trekken ende bergen in te trekken met een tent en mijn rugzak. Ver weg van het alledaagse leven en mensen, en tegelijkertijd zo dicht bij de natuur. Op zo’n momentenweet je alle dagelijkse stress heel gemakkelijk in perspectief te plaatsen.

6. Welke foto tovert de grootste glimlach op je gezicht?

Aangezien mijn fotoalbum voor90% gevuld is met foto's van mijn huisdieren: allemaal! Maar als ik er één moet kiezen, zou het deze zijn. Die dag gingen we onze eerste hond Basile ophalen op de luchthaven. We hebben hem geadopteerd als straathond uit Griekenland. Het was pure vreugde en liefde op het eerste gezicht. En heb ik al gezegd dat Basile sindsdien de Branch manager van het Maplix-team is?‍

7. Als je morgen een complete carrière switch kon doen, wat zou dat dan zijn?

Waarschijnlijk iets creatiefs. Al van kinds af aan hou ik ervan om creatief bezig te zijn. Die passie probeer ik vandaag bijvoorbeeld te gebruiken in het ontwerpen van creatieve en inspirerende onderzoeksontwerpen. Ook thuis houd ik ervan om creatief bezig te zijn in mijninterieur. Ik experimenteer graag met verschillende stijlen en levendige kleuren. Kleur maakt mij echt gelukkig. Hoe kleurrijker, hoe beter! En wie weet, misschien kies ik er tijdens een midlifecrisis wel voor om iets compleet anders te doen en een carrière te starten als interieurstylist. Zeg nooit nooit!

8. Naar wie kijk je op?

Mijn grootmoeder. Ik ken niemand die met meer vreugde, liefde en kracht door het leven gaat als zij. Ook al heeft ze best al wat bumps on the road overwonnen, weet ze als geenander hoe ze dingen in perspectief moet plaatsen, positief moet blijven en zich moet focussen op de dingen die er echt toe doen. We lachen zó veel samen. 'Pluk de dag' is haar levensmotto, is dat niet mooi? Oh, en heb ik al gezegd dat ze 92is? Ze zegt altijd dat wanneer ze 100 wordt, ze uit een vliegtuig zal springen. En het grappige is: we weten allemaal dat ze het meent. To be continued..

9. Heb je fobieën?

Imperfectie, is dat ook een fobie? 😉 Ik streef voortdurend naar perfectie en krijg enorme voldoening als ik die bereik. Aan de andere kant weet ik ook dat die innerlijke perfectionist mij veel energie en tijd kost. De juiste balans vinden is me tot vandaag nog niet gelukt. Het accepteren van die imperfectie staat zeker op mijn to-do list. Op een dag.

10. En tot slot: waar zie je jezelf over 10 jaar?

Da’s een leuke vraag. Ik hou ervan om eindeloos weg te dromen over de toekomst. Op professioneel vlak is het Maplix-team over 10 jaar aanzienlijk gegroeid: we worden omringd door een heleboel leuke collega's die elkaar elke dag inspireren en energie geven om impactvolle projecten tot een goed einde te brengen. Op persoonlijk vlak hoop ik net zo gepassioneerd te blijven over mijn dagelijkse activiteiten als dat ik vandaag ben, en elke dag op te staan met veel energie en goesting om aan de werkdag te beginnen. En als het meezit, woon ik ondertussen in een prachtig huis met gigantisch veel raampartijen en lichtinval, ergens aan een meer waar ik dagelijks van de mooiste zonsondergangen geniet samen met mijn man, mijn katten en mijn (waarschijnlijk 15) honden tegen dan. Aaah, de toekomst ziet er mooit uit!

Bedankt, Anke!

Cedric Versluys

Cedric Versluys

Jun 2022

Deel deze post

Maak kennis met onze experten

Ontdek in een korte demo hoe Maplix jouw stad of gemeente kan helpen naar een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Plan een demo

Lees meer nieuws

Bekijk alle blogs