Mobiliteit raakt iedereen en is sterk locatiegebonden. Met digitale bevragingen hoor je rechtstreeks van burgers waar zij hinder ervaren, waar ze verbetering wensen, en waar ze zelf ideeën hebben voor een betere mobiliteit.
Of je nu snel van start wilt met een kant-en-klare enquête of een meer op maat gemaakte bevraging wilt samenstellen, Maplix biedt verschillende opties die aan je wensen voldoen.
Met templates in jouw huisstijl, kun je een enquête op maat opzetten die meteen herkenbaar is voor jouw inwoners. Voor gemeenten met diverse populaties kan de enquête ook in meerdere talen worden aangeboden – zodat iedereen zijn stem kan laten horen.
Mobiliteit is sterk locatiegebonden. Daarom zet Maplix de kaart centraal en geven respondenten hun ervaringen, ideeën en routes ook in op kaart. Hierdoor kan de data beter geanalyseerd worden, en kunnen knelpunten en kansen eenvoudiger geïdentificeerd worden.
Daarnaast legt de burgerparticipatie module in Maplix een sterke focus op mobiliteit. Zo biedt Maplix templates voor verschillende mobiliteitsbevragingen, aangepast op verschillende doelgroepen en doelstellingen.
Neen. Maplix kan perfect complementair gebruikt worden met andere participatieplatformen.
Onze aangepaste mobiliteitsbevragingen en interactieve kaarten kunnen zelfs heel eenvoudig ingebed worden in je huidig participatieplatform. Zo kan je genieten van de fantastische burgerparticipatie features die deze platformen aanbieden, terwijl je met Maplix over een aangepast product beschikt dat meer geschikt is voor mobiliteitsvraagstukken.
Ten slotte maakt Maplix het enorm eenvoudig om met de bevragingsresultaten aan de slag te gaan om oplossingen op te stellen met onze actieplan-module.
Fysieke workshops maken nog steeds deel uit van een succesvol burgerparticipatietraject. Ze hoeven zeker niet te verdwijnen voor digitale alternatieven, maar juist ermee aangevuld worden.
Het is wel zo dat fysieke participatiemomenten beperkt zijn qua aantal deelnemers, terwijl bij digitale burgerparticipatie een veel groter deel van de bevolking betrokken wordt. Daarnaast zorgt een digitale bevraging op kaart ervoor dat de burgerinput direct verwerkt en geanalyseerd kan worden, zonder dit eerst te manueel hoeven digitaliseren waarbij belangrijke informatie verloren kan gaan.