oplossing

Projectbeheer

Projectbeheer

Beheer participatieve mobiliteitsprojecten van kickoff tot eindevaluatie volledig digitaal in één centrale omgeving

Projectbeheer mockup

Stakeholder participatie

Het aantal stakeholders in een mobiliteitsbeleid kan niet onderschat worden. Zo zijn er enerzijds de burgers. Zij zijn de lokale experten, de dagelijkse gebruikers van de lokale mobiliteit en zijn een enorme bron aan informatie.

Vervolgens zijn er de mobiliteitsdeskundigen, onderzoekers en ingenieurs. Dit zijn experten in mobiliteit en infrastructuur die uit de vergaarde informatie ingrepen en maatregelen ontwerpen. Belangrijk is dat zij hierbij worden bijgestaan door adviseurs zoals politie, hulpdiensten en middenveld organisaties.

Maplix brengt overheden in staat al deze stakeholders vlot te laten co-creëren. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, het zorgt er ook voor dat alle fases in het project digitaal geïnventariseerd zijn in een centrale digitale omgeving die de opvolging en evaluatie van het mobiliteitsplan enorm vergemakkelijken.

Beheer alle fases van jouw mobiliteitsproject

Inzichtenfase

Breng de huidige mobiliteitssituatie in kaart door data-integraties en burgerparticipatie. Verkrijg nuttige inzichten dankzij automatische data-analyses.

Ontwerpfase

Mobiliteitsexperten ontwikkelen samen met beleidsmakers en adviseurs actiepunten, beleidsplannen en bijhorende signalisatieplannen in een handige kaarteditor.

Goedkeuringsfase

Het plan wordt voorgelegd aan het schepencollege. Via de integratie met jouw digitale notuleringspakket kan het mobiliteitsplan automatisch geagendeerd en goedgekeurd worden.

Planfase

Plan de uitvoering van de actiepunten. Koppel geplande wegenwerken automatisch met GIPOD of je eigen vergunningsplatform.

Uitvoeringsfase

Alle ingrepen worden doorgevoerd door de aangestelde verantwoordelijke(n). Volg de vooruitgang op in het Maplix platform en houd burgers op de hoogte via een up-to-date kaart.

Evaluatiefase

Spoor trends op in je mobiliteitsdata om de effecten van het doorgevoerde beleid op te volgen. Pols opnieuw digitaal bij de burger voor feedback over hoe zij de mobiliteitsingrepen ervaren.

Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo

en 30 andere lokale besturen

zetten Maplix al in voor hun mobiliteitsbeleid

Maak kennis met onze experten

Ontdek in een korte demo hoe Maplix jouw stad of gemeente kan helpen naar een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Plan een demo